ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZ NEVRUZ KUTLAMALARINA KATILDI

27 Mart 2024 Çarşamba

Türk halkları tarafından eski zamanlardan beri kutlana gelen ve birçok milletin ortak kültürel bir mirası olan Nevruz Bayramı, her yıl 21 Mart’ta baharın ve yeniden doğuşun müjdecisi olarak karşılanır. Birlik ve beraberliği de simgeleyen Nevruz, bu yıl hem Türk dünyasından gelen öğrencilerimiz hem de diğer uluslararası öğrencilerimizin katılımlarıyla 21 Mart günü Ardahan Valiliği ve Üniversitemiz tarafından düzenlenen etkinlikler çerçevesinde coşkuyla kutlandı.
Ardahan Valiliği tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı sabah saatlerinde renkli bir kortej yürüyüşüyle başladı. Halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen bu kortej yürüyüşüne Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan, Çad ve Nijerya’dan gelen öğrencilerimiz de geleneksel kıyafetleriyle eşlik ederek renk kattılar. Demir dövme, ateş yakma gibi çeşitli etkinliklerle devam eden Nevruz kutlamalarında uluslararası öğrencilerimiz Türk kültürünü daha yakından tanıma ve Ardahan halkıyla kaynaşma fırsatı buldular.
Nevruz bayramı, Üniversitemiz kampüsünde de çeşitli kültürel etkinliklerle kutlandı. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet BİBER, Nevruz bayramının kardeşliğin bayramı olduğunu, özellikle Türk Cumhuriyetlerinde büyük önem taşıdığını vurgulayarak “Türki Cumhuriyetlerden gelerek Üniversitemizde görev yapan akademisyenlerimizin ve öğrenim gören öğrencilerimizin de Nevruz Bayramını ayrıca kutluyorum” dedi. Türk halk oyunları ve Hacivat-Karagöz gösterisinden sonra Üniversitemiz tarafından verilen iftar yemeğinin ardından Nevruz kutlamaları açık havada devam etti. Uluslararası öğrencilerimiz kutlamalara milli müzik ve danslarıyla katılım sağlayarak kendi kültürlerini tanıtmaya çalıştılar. Bütün öğrencilerimiz bir araya gelerek açık havada halay ve milli danslarla hoş bir atmosfer içerisinde eğlenerek kültürel birliktelik sergilediler ve bu şekilde Nevruz’un simgesel anlamını pekiştirmiş oldular.